دیابت بارداری (GDM) هیپرگلیسمی با اولین شروع یا تشخیص در دوران بارداری است (1). شیوع GDM در سراسر جهان در دهه های گذشته افزایش یافته است .
بر اساس آخرین معیارهای تشخیصی که توسط انجمن بین المللی دیابت و گروه های مطالعه بارداری ایجاد شده است، شیوع GDM تخمین زده شده 9.8-25.5٪ در سراسر جهان و 9.3-18.9٪ در چین بود (5). شناخته شده است که GDM تأثیر قابل توجهی بر سلامت مادر و جنین دارد.
ثابت شده است که تغذیه درمانی پزشکی در مدیریت GDM موثر است (6). انتخاب غذای سالم جزء کلیدی است. و همکاران، نشان دادند که رعایت یک الگوی غذایی سالم با تمرکز بر غذاهای دریایی، میوهها و سبزیجات، با کاهش خطر عوارض مرتبط با GDM و GDM در مقایسه با رژیمهای غربی، به ویژه در میان زنان دارای اضافه وزن یا چاق، مرتبط است (7).
مطالعات اپیدمیولوژیک قبلی و آزمایشات بالینی مزایای متابولیکی مصرف آجیل را پیشنهاد کرده اند (8). پسته در مقایسه با سایر آجیلها دارای پروفایل تغذیهای متعادل با چربی کمتر [اسیدهای چرب چند غیراشباع (PUFAs) و اسیدهای چرب تک غیراشباع (MUFAs)]، پروتئین بالاتر، فیبر (هم محلول و هم نامحلول)، پتاسیم، فیتواسترولها، γ-توکوفرول، ویتامین است.
پسته مرداب به دلیل پتانسیل آنتی اکسیدانی بالای خود شناخته شده است یکی از مواد موثر در تغذیه درمانی می باشد.اخیراً اثرات حاد افزودن پسته به غذاهای پر کربوهیدرات گزارش شده است و کاهش سطح گلوکز پس از غذا در افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری های متابولیک مشاهده شده است .
علاوه بر این، مصرف مزمن پسته سطوح گلوکز خون، LDL-c و برخی از نشانگرهای التهابی را در افراد سالم و افراد مبتلا به سندرم متابولیک کاهش داد (13-15).با این حال، هیچ مطالعهای تأثیر مصرف پسته را بر متابولیسم گلوکز در زنان مبتلا به GDM ارزیابی نکرده است.
بنابراین، ما اولین مطالعه تصادفی، کنترلشده و متقاطع را در زنان چینی با GDM یا GIGT انجام دادیم تا تأثیر حاد مصرف پسته بر گلوکز، انسولین، و هورمونهای اینکرتین مشتق از روده (GLP-1، GIP) پس از غذا را در مقایسه با کربوهیدرات بالا ایزوکالری ارزیابی کنیم. غذای آزمایشی (نان سبوس دار).
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.